A szegedi Vadaspark a városba látogató kisgyermekes családok egyik legnépszerűbb célpontja, de fiatalok és idősek egyaránt szívesen felkeresik.
Az árnyas környezetben nemcsak a lakók érzik jól magukat, de a látogatók is kellemes kikapcsolódásra számíthatnak a park látnivalóinak felfedezése közben.

Minden szegedi méltán büszke arra, hogy a Vadaspark híres a természetvédelem iránti elkötelezettségéről is. Számos állatot tartanak a fajmegmentési program keretében, és mint Természetvédelmi Mentőközpont évente több száz olyan állatot fogadnak be, amelyek vadon elpusztulnának. Örömteli az a tény, hogy a magyarországi állatkertek közül elsők között volt, ahol az állatok tágas kifutókat kaptak.

A Vadaspark látnivalói évről-évre bővülnek, ezért ha már járt is ott, érdemes újból meglátogatni. Található itt jaguár ház és kifutó, terráriumház, afrikai rész gepárd-, cerkóf-, krokodil- és pintybemutatóval, rozsomák kifutó, a szibériai tigrisház, valamint észak-kínai leopárd kifutó, zsiráfház, és pingvinbemutató. Legfrissebb fejlesztésként elefántház és
orrszarvúház készült. Ez utóbbi épületnépszerű lakója Csülök az indiai orrszarvú.