Az első kínai császár halhatatlan őrei

Párját ritkító, világszenzációnak tekinthető kiállítás nyitotta meg kapuit Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban „Agyagkatonák – az első kínai császár halhatatlan őrei” címmel.

Ha Szegeden jár, és szeretne egy életre szóló élménnyel gazdagodni, akkor ez a kiállítás mindenképpen Önnek való. A kínai hadsereg 50 tagját és két lovat bemutató teremben az eredeti agyagkatonák valósághű másolatait tekinthetik meg az oda ellátogatók. Tudta, hogy a közel 8000 katona közül egyiknek sem teljesen egyforma az arca, így 8000 katonához 8000 különféle arc társul? Ezzel is kifejezve egyediségüket és lemásolhatatlanságukat.

Kína első híres-neves császára Csin Si Huang-ti volt, akinek sírja védelmére hozták létre az agyaghadsereget, amelyet közel 40 éven át 700 ezer ember keze munkája alkotott.

A kiállítás másik része szintén rendkívüli érdeklődésnek örvend, hiszen egyenesen a Sanghaji Múzeumból érkeztek hozzánk különböző dísztárgyak, emléktárgyak, korabeli viseletek, írások.

Ha pedig már a kor szelleme teljesen átjárta a látogatókat, lehetőség van az ajándékboltban nézelődni, vásárolni, számos érdekes és gyönyörű darabot árulnak, a kínai legyezőkön át a kis agyagkatona figurákon keresztül.

Kínai agyagkatonák Szegeden

A kiállítás 2023.12.31-ig látogatható, és amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy szállodánk tökéletes választás, ha Szegeden szeretnének megszállni, és egyben a múzeumot is szeretnék meglátogatni, hiszen mindössze 10 perc sétára található tőlünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre: