Aki Szegedre látogat, egyszer biztosan végigsétál a város Europa-Nostra díjas sétálóutcáján, a Kárász utcán. A gyönyörű növényekkel, mutatós padokkal, kecses kandeláberekkel berendezett korzó hangulatos teraszai, titkos belső udvarokon található kis üzletei igazi mediterrán hangulatot kölcsönöznek a városnak. A tervek szerint 2022 tavaszától a sétálókat napvitorlák fogják megvédeni a forró napsugaraktól.

Érdemes megkeresni az utca két végén található kedves köszöntő szobrokat, Kligl Sándor alkotásait. A Dugonics tér felőli végén az egyik oldalon egy életnagyságú bohóc hegedül, szemben pedig egy fiatal hölgy, egy kislány és egy kutya hallgatja. A Széchenyi tér felől érkezőket reneszánsz karneváli jelmezbe öltözött szobrok üdvözlik.

A Kárász utca szerves részét alkotja az építészeti díjjal kitüntetett Klauzál tér. A teret körben impozáns klasszicista stílusú paloták szegélyezik, köztük a Kárász ház, ahonnan Kossuth Lajos 1849-ben mondta el utolsó magyarországi nyilvános beszédét, mely így kezdődött: Szegednek népe, nemzetem büszkesége". A téren álló Kossuth szobor talapzatán is olvashatjuk az idézetet. Az egykor szebb napokat is megélt Virág Cukrászda is itt található.