A város legismertebb látványosságát a Fogadalmi templomot, vagy közismertebb nevén a Dómot 2015-ben több mint 2 milliárd forintból újították meg. Ekkor készült el a modern látogatóközpont is. Átépítették az altemplomot, megnyitottak egy teljesen új kiállítást, valamint „pincétől a padlásig” visual guide vezetés segítségével járhatják be a látogatók. A székesegyház környezete, közösségi terei, a Dömötör-torony és a Dóm téren a Nemzeti Panteon is megújult.
A Fogadalmi templom nyugati, város felőli tornya látogatható.. A toronyba 302 lépcső vezet, és a jutalmunk 46 méter magasságban lévő kilátó lesz, ahonnan egyedülálló panoráma nyílik Szegedre.
A Dóm tér ad otthont minden nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékoknak, vagy ahogyan a szegediek egyszerűen hívják, a Szabadtérinek. A Fogadalmi templom előtti árkádsorral
körbevett Dóm tér kiváló akusztikával rendelkezik, így ideális helyszíne a zenés és prózai előadásoknak egyaránt. Kevesen tudják, hogy ez Európa egyik legnagyobb mozgó szabadtéri színpada és nézőtere, ahol 4000 fő tud helyet foglalni. 1931-ben rendezték meg az első előadást, és azóta – eltekintve az 1939–1959 közötti húsz évtől, és a COVID 19 okozta 2020-as kényszerszünettől – az előadások sikere töretlen, és évről évre egyre több látogatót vonz a városba.